Aceleași experiențe

Aceleași experiențe

Aceleași experiențe

Uneori realizăm că indiferent pe ce drum am fi, repetăm aceleași experiențe care vin la pachet cu multă suferință. Ne învârtim în cerc și avem senzația că suntem într-un sens giratoriu imens din care nu reușim să ieșim și cu cât depunem mai mult efort, cu atât obosim mai mult și ne simțim mai epuizați. Poate să fie vorba despre același tip de relații, aceiași oameni, aceleași probleme, situații, teme recurente care apar în viața noastră și cu care suntem siguri că nu ne vom mai confrunta, pentru că odată cândva ne-am făcut o promisiune.

 Iată ce-i de făcut dacă te afli într-un astfel de sens giratoriu:

  1. Oprește-te și observă care sunt experiențele care se repetă în viața ta.

Cum vrei să schimbi ceva despre care nici nu știi că există, sau ai observat că există, dar nu l-ai scanat suficient? Acordă-ți puțin timp să observi situația respectivă în detaliu, să vezi care sunt tiparele și credințele limitative care te trag înapoi și fă o listă cu ele. Convingerile limitative funcționează ca o închisoare și dacă locuiești într-un loc limitat nu contează ce faci, oricât de pasionat ai fi de ceva, spațiul nu-ți permite să te dezvolți și te trezești că ai ajuns iar în același loc.  

  1. Construiește-ți o viziune despre ce vrei cu adevărat.

Schițează un fel de portret robot al dorințelor și aspirațiilor tale. Cum vrei să arate relațiile tale cu cei din jur? Cum vrei să arate jobul mult visat? Dar persoana care să-ți stea alături toată viața? E important să știi ce vrei, ca să știi încotro te îndrepți și mai ales cu ce te îndrepți acolo, de ce ai nevoie ca să ajungi acolo. Practic îți rescrii convingerile pe care le-ai avut până acum, le înlocuiești cu unele noi care să te ajute să-ți atingi obiectivul. 

  1. Repetă noile convingeri cu conștiinciozitate.

Repetă-le ca pe o poezie învățată, ține-le la îndemâna și accesează-le de fiecare dată când ai puțin timp liber, pentru ca mintea ta să le poată instala și utiliza în cadrul noului program. Dacă totuși observi că sunt anumite convingeri care nu vor să plece, e important să urmezi un proces terapeutic care te va ajuta să ieși din cerc mai repede. 

Fii dispus să investești timp și energie în tine, acordă-ți atenție și vei observa cum ușor te vei opri din a trăi aceleași experiențe  și vei păși pe un drum nou.