Terapie de grup pentru adolescenți

Terapie de grup pentru adolescenți
Terapie de grup pentru adolescenți

Terapia de grup pentru adolescenți este centrul tău de fitnes pentru  abilități sociale.

Participă acum la grupul nostru terapeutic pentru adolescenți dacă dorești sa fii mai încrezător în forțele proprii, să experimentezi succesul relațional și apartenența socială.
🌿 Psihoterapeutul și autorul Irvin Yalom spune că “Nimic nu pare să fie mai important pentru stima de sine și bunăstarea adolescentului decât a fi inclus într-un grup social și nimic nu e mai devastator decât excluderea”.
Pe măsură ce starea de spirit, încrederea și abilitățile sociale se îmbunătățesc, relațiile de familie și conexiunile părinte-copil se pot întări.
Cine poate participa la grupurile de adolescenți?
📌Dacă ești timid, introvertit sau anxios din punct de vedere social și te simți izolat;
📌Dacă ești îngrijorat de prieteniile pe care le-ai legat sau dacă problemele de management al furiei ți-au compromis prieteniile;
📌Dacă te confrunți cu probleme de identitate;
📌Dacă ești o victima a bullyingului;
📌Dacă vrei să te dezvolți personal.
Care sunt beneficiile grupului de terapie:
⚜️ Încrederea socială – Grupul îți oferă un loc unde să te simți în siguranță și un loc de care să aparții , să te relaxezi, să te distrezi, să găsești drumul cel bun odată cu creșterea ta.
⚜️ Abilități de comunicare mai bune – Grupul îți oferă spațiu pentru a explora și a testa diferite expresii ale emoțiilor, intereselor si preocupărilor tale, pentru a-ți exprima identitatea ta unică. Te întâlnești cu ocazia rară de a-ți explora sentimentele si temerile în prezența altora ca tine.
⚜️ Influențe pozitive ale colegilor – presiunea pozitivă sau negativă a colegilor exercită o influență mare în viața ta. În fiecare săptămână te poți întâlni cu colegii tăi ca să sărbătorești victoriile, iar în compania lor poți dezvolta moduri sănătoase de relaționare, fără sa te simți singur.
⚜️ Reducerea stresului – Poți învăța să gestionezi dificultățile mai ușor și să-ți dezvolți un simț sănătos al umorului.
Valorile principale ale grupului sunt respectul, incluziunea, prietenia.
Începem cu activități introductive ușoare pt a crea o cultură de grup sigură și productivă, structura grupului fiind modelată de personalitățile, interesele și preocupările tale.
Terapia de grup ne oferă ocazia rară de a surprinde problemele voastre sociale în acțiune.
Timiditatea, frica, anxietatea, neatenția, toate se manifestă în cadrul grupului. Noi suntem aici să te ajutăm să depășești obiceiurile care îți aduc suferință și să faci noi alegeri.
🌿 Grupurile sunt mixte, formate din 5-10 adolescenți de vârsta apropiată. Întâlnirile au loc săptămânal.
🌿 Vă dăm întâlnire în zilele de sâmbătă, în intervalul 11.00 – 13.00, în cadrul sediului nostru din Piața C.A. Rosetti, Bulevardul Hristo Botev Nr. 1, Sector 3, București.
🌿 Grupurile vor fi susținute de Psihoterapeut Alina Marinete și Eva Sarcea, psihoterapeuți cu pregătire în terapia de copil, familie, cuplu și adolescenți.
Preț pachet A – 600 lei pentru 4 participări (150 lei/întâlnirea)
Preț pachet B – 1000 lei pentru 8 participări (125 lei/întâlnirea)
Preț 1 participare – 200 lei
👉 Pentru detalii și programări vă rugăm să completați formularul de mai jos.