Terapie de grup pentru femei

Terapie de grup
Terapie de grup pentru femei

INVESTEȘTE ÎN PUTEREA TA. ÎN CADRUL TERPIEI DE GRUP PENTRU FEMEI, CONECTAREA ÎNSEAMNĂ PUTERE!

POȚI SĂ OBȚII MAI MULT ATUNCI CÂND TE VEZI PE TINE ÎN CEILALȚI!

Există ceva special în a fi într-un cadru de grup și a fi reprezentat, a te vedea pe tine însuți în ceilalți, a vedea oameni ca tine – fiind adesea mai ușor să te raportezi în acest fel la experiențele dificile pe care le-ai împărtășit.
Pentru femei, acel refugiu există în adunările numai pentru femei.
Acest lucru se datorează faptului ă grupurile de femei au  puterea de a spori încrederea, de a crea tovărășie, de a le permite să fie văzute și auzite și de a ajuta femeile să dezvolte o voce pentru a fi mai bine înțelese și pentru a crea schimbare.
După cum spunea psihoterapeutul și autorul Irvin Yalom, grupul este ”singura terapie care oferă clienților oportunitatea de a aduce beneficii celorlalți”.
Acest sentiment comun de sine poate fi găsit în terapia de grup.
Beneficiile grupurilor de femei
Grupurile de femei sunt puternice. Ele ajută femeile să se simtă mai puțin singure, să rămână motivate, să își devolte puterea, să rămână responsabile și să cultive conștiința de sine.
În ele, femeile pot învăța noi abilități de adaptare, pot înțelege tipare și pot descoperi modalități de a relaționa cu ceilalți.
Următoarele sunt câteva dintre subiectele de interes ale grupurilor.
⚜️ Echilibru
Multe femei își exprimă lupta pentru a-și echilibra casa, cariera și viața socială fără probleme. Un grup de femei este un loc minunat pentru a discuta despre frustrările legate de presiunea de a performa bine în toate aspectele vieții. Femeile își pot găsi liniștea știind că nu sunt singure în sentimentele lor de dezamăgire. Împreună ca grup femeile pot găsi soluții la problemele fiecăreia.
⚜️ Maternitate
Rolul de părinte este o responsabilitate uriașă care poate afecta oamenii. Femeile pot discuta despre depresie postpartum, alăptare, muncă neremunerată, legături de atașament, îngrijirea copiilor, școală, nevoi speciale și epuizare.
⚜️ Carieră
Deși femeile au câștigat o mobilitate ascendentă în ultimele decenii, ele încă câștigă mai puțin decât bărbații și li se oferă mai puține oportunități decât bărbaților. Acest lucru le face pe femei să fie nevoite să muncească din greu pentru a fi recunoscute, ceea ce poate contribui la stres. Într-un cadru de grup, femeile pot face dezvăluiri despre conflictele experimentate în diverse arii sociale.
⚜️ Așteptările de gen
Chiar și în vremuri mai progresive, așteptările privind rolurile de gen există. Unele femei se simt constrânse să se comporte și să arate într-un anumit fel și să atingă repere precum căsătoria și a avea copii. Într-un grup, femeile își pot dezvolta o imagine corporală sănătoasă acceptându-se pe sine; și un simț sănătos al alegerilor de rol. În special, grupurile pentru femei pot ajuta femeile în domeniile aspectului lor fizic, stadiului vieții (cum ar fi menopauza), fertilitatea sau infertilitatea și sexualitatea.
Grupurile sunt formate din 5-10 participanți. Întâlnirile au loc bilunar.
Vă dăm întâlnire în zilele de vineri, în intervalul 18.00 – 20.00, în cadrul sediului nostru din Piața C.A. Rosetti, Bulevardul Hristo Botev Nr. 1, Sector 3, București.
Grupurile vor fi susținute de Psihoterapeut Alina Marinete și Eva Sarcea, psihoterapeuți cu pregătire în terapia de copil, familie, cuplu și adolescenți.
Preț pachet A – 1500 lei pentru 6 participări (250 lei/întâlnirea)
Preț pachet B – 900 lei pentru 3 participări (300 lei/întâlnirea)
Preț 1 participare – 350 lei
Pentru detalii și programări vă rugăm să completați formularul de înscriere de mai jos.
Terapia de grup pentru femei. Când privim împreună găsim soluții împreună.