Un nou început

Un nou început

Mulți dintre noi au nevoie de siguranță, de un mediu familiar cu care ne-am obișnuit deja, de oamenii cunoscuți cu care am stabilit relații și dacă suntem puși în situația să alegem un nou început preferăm să n-o facem, oricât de nemulțumiți am fi de condițiile prezente.

 

De ce să spui da noilor posibilități? Privește viața ca pe o aventură din care poți învața multe lucruri noi care te vor îmbogăți. Atunci când renunți la anumite obiceiuri, locuri, activități, chiar și oameni, lași loc poate, pentru altceva mai bun.  Poate vrei să ieși dintr-o relație și treci printr-o despărțire,  vrei să-ți schimbi jobul, să începi o dietă sau pur și simplu vrei să apeși butonul de restart, aliatul tău numărul unu va fi modul cum gândești.

 

Dacă te afli la început de drum trebuie să știi următoarele:

Nu lăsa loc să se strecoare gânduri sau credințe negative, acestea vor afecta în mod inconștient felul cum se vor desfășura lucrurile, prin instalarea fricii.

Înconjoară-te de oameni pozitivi, care te pot susține în noile tale demersuri și oameni care te validează și cred în tine. Fiecare sfârșit este un nou început și fiecare zi este o oportunitate de a crea ceva nou.

Viața este în permanentă schimbare, accepta-i suișurile și coborâșurile, intră în jocul ei și o să-i vezi frumusețea. Ea nu este întotdeauna așa cum ți-o dorești, ai vise, așteptări, țeluri care se vor concretiza sau nu, dar cel mai important lucru este să nu renunți.

Privește noile începuturi ca pe o curbă de schimbare. Asta înseamnă că ești conștient că acest nou drum va putea fi presărat cu greutăți care vor fi acolo doar ca tu să evoluezi.

Cel mai bun timp pentru noi începuturi este chiar acum! Ne evaluăm realizările în momente cheie din an cum ar fi ziua noastră sau Revelionul, ne propunem atunci sa încercăm ceva nou, dar renunțăm ușor, abandonându-ne rutinei zilnice. Cel mai bun moment pentru schimbare este chiar acum, când simți emoția dorinței de reușită și când ai energia necesară. Vârsta este irelevantă, oriunde te afli poate fi un nou punct de plecare.

 

Ce schimbare vei face chiar azi?