Terapia online

Terapia online

Terapia online

Nevoile noastre s-au schimbat mult în ultimii trei ani și terapia online a câștigat mult teren, odată cu aceste modificări. Suntem grăbiți și vrem să rezolvăm toate task.urile pe care le avem zilnic și terapia online vine în sprijinul acestor nevoi, permițându-ne să avem o mai mare libertate de mișcare. În orice locație ați fi, puteți beneficia de o consultație fără prea mare efort, doar cu ajutorul tehnologiei.

S-au făcut recent studii pentru a demonstra eficiența terapiei online și se pare că este la fel de benefică precum terapia într-un cabinet psihologic. 

 

Bineînțeles că înainte de a începe un proces terapeutic online trebuie să luați în considerare mai multe lucruri care țin de organizarea cadrului:
  1. Va trebui să ai acces la internet, să deții un telefon mobil sau un laptop. Asigură-te că au bateriile încărcate înaintea ședinței, astfel încât să nu ai vreo surpriză neplăcută și să ți se închidă când ți-e lumea mai dragă. 
  2. Contractul de prestări servicii psihologice și acordul online se semnează și se transmit pe mail.
  3. Va trebui să ai instalată o aplicație care să ușureze interacțiunea, gen Zoom, sau platforme cunoscute pentru susținerea de cursuri. 
  4. Apoi asigură-te că ești singur în cameră în timpul ședinței, astfel încât să te poți simți în siguranță și sa poți vorbi liber.
  5. Plata ședinței se poate face foarte ușor prin transfer bancar.

 

De ce să-ți placă terapia online:
  1. Este o variantă convenabilă și accesibilă celor care nu se pot deplasa. Nu mai petreci timp în trafic sau departe de activitățile tale zilnice. Sesiunea de psihoterapie poate avea loc oriunde vă simțiți confortabil, reducând totodată și costurile de deplasare. 
  2. Comunicarea online este un mod de exprimare a noii generații sau a celor care sunt în pas cu tehnologia. Uneori pentru unii, pare mai ușoară exprimarea gândurilor și a emoțiilor în fața laptopului sau telefonului decât față în față în cabinetul psihologului. 
  3. Poți căuta un psihoterapeut în afara ariei tale de mișcare, putând să alegi pe cineva din altă zonă geografică.

Dacă vrei să te programezi pentru o ședința online, o poți face completând formularul de mai jos. 

https://www.alinamarinete.ro/servicii-tipuri-de-psihoterapie/